ΘΕΜΑ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΡΑΦΕΙ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΟ....................


Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Μήνυμα Ομπάμα για την τρομοκρατική απόπειρα


Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη όλων των εμπλεκόμενων στην απόπειρα ανατίναξης αεροσκάφους της πτήσης Ντιτρόιτ-Αμστερνταμ την ημέρα των Χριστουγέννων δεσμεύθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, σε μήνυμα που απηύθυνε απόψε από τις Μπαχάμες, όπου κάνει διακοπές με την οικογένειά του.

«Δεν θα εφησυχάσουμε έως ότου ανακαλύψουμε όλους όσους εμπλέκονται και να τους κάνουμε να πληρώσουν. Αυτό αποτελεί μία σοβαρή υπενθύμιση για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε και τη φύση όσων απειλούν την πατρίδα μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωσε ακόμη πως διέταξε δύο μελέτες για το πώς οι ΗΠΑ θα μπορέσουν να θωρακίσουν τα σύνορά τους από τρομοκρατικές πράξεις, έπειτα από την αποτραπείσα ανατίναξη του αεροσκάφους.

«Είναι πέρα για πέρα κρίσιμο να διδαχθούμε από αυτό το επεισόδιο και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουμε μελλοντικές τρομοκρατικές πράξεις», δήλωσε.

Τόνισε δε πως διέταξε την αναθεώρηση όλων των καταλόγων με υπόπτους, καθώς αποδείχθηκε πως ο δράστης του αεροπορικού επεισοδίου Ουμάρ Φαρούκ Αμπντουλμουτάλαμπ είχε καταχωρηθεί σε κατάλογο με άτομα μικρού κινδύνου και δεν βρισκόταν μεταξύ όσων απαγορεύεται η επιβίβαση σε αεροσκάφη.

«Ο αμερικανικός λαός θα πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση, αλλά επίσης να έχει εμπιστοσύνη. Ως έθνος θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να προστατεύσουμε τη χώρα μας», υπογράμμισε.

Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ έγιναν λίγη ώρα αφότου η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα.

Καταδίκη της βίαιας καταστολής Ιρανών πολιτών

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ συντάσσονται με τους διαδηλωτές στο Ιράν, των οποίων η προσπάθεια να διεκδικήσουν δικαιοσύνη αντιμετωπίσθηκε με «τη σιδηρά γροθιά της ωμότητας» από το καθεστώς της Τεχεράνης.

«Οι ΗΠΑ συντάσσονται με τη διεθνή κοινότητα στην αυστηρή καταδίκη της βίαιας και άδικης καταστολής αθώων ιρανών πολιτών», ανέφερε, σημειώνοντας ότι «αυτό που συμβαίνει εντός του Ιράν δεν αφορά τις ΗΠΑ, ή όποια άλλη χώρα. Αφορά τον ιρανικό λαό και την δίψα του για δικαιοσύνη».

Κάλεσε, τέλος, το Ιράν να απελευθερώσει τους «άδικα φυλακισμένους» συλληφθέντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου