ΘΕΜΑ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΡΑΦΕΙ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΟ....................


Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

ΗΠΑ - Β.Κορέα: Οι ΗΠΑ ανησυχούν και προσπαθούν να επιβεβαιώσουν την είδηση περί σύλληψης αμερικανού υπηκόου, μέλους χριστιανικής οργάνωσης, στη Β. Κορ


Οι πληροφορίες σχετικά με την σύλληψη ενός Αμερικανού, μέλους χριστιανικής οργάνωσης, για παράνομη είσοδο στη Βόρειο Κορέα είναι «ανησυχητικές» και οι ΗΠΑ προσπαθούν να επιβεβαιώσουν την εγκυρότητά της, τόνισε χθες το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Ο κορεατικής καταγωγής 28χρονος Αμερικανός Ρόμπερτ Παρκ διέσχισε από τη μεριά της Κίνας τον παγωμένο Τουμέν και διέσχισε τα σύνορα φωνάζοντας «Εδώ ήλθον ίνα κηρύξω την Αγάπη του Θεού», σύμφωνα με την οργάνωσή του «Ζωή και Ελευθερία για όλους τους Βορειοκορεάτες: 2009», η οποία ισχυρίζεται πως το μέλος της έχει φυλακισθεί.

«Είμαστε ανήσυχοι για τις πληροφορίες. Τις εξετάζουμε», τόνισε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ίαν Κέλι, προσθέτοντας πως σε αυτό το στάδιο δεν διαθέτει «ανεξάρτητη επιβεβαίωση» του γεγονότος.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, η Σουηδία -η οποία αντιπροσωπεύει τα αμερικανικά συμφέροντα στη Βόρειο Κορέα, ελλείψει διμερών διπλωματικών σχέσεων-έχει προθυμοποιηθεί να επαληθεύσει τις πληροφορίες. Η Βόρειος Κορέα δεν έχει αντιδράσει ακόμη σχετικά.

Ο Παρκ, ο οποίος ζει στην Αριζόνα των ΗΠΑ, μετέφερε μήνυμα προς τον βορειοκορεάτη πρόεδρο Κιμ Γιονγκ Ιλ, με το οποίο του ζητεί να ελευθερώσει τους πολιτικούς κρατουμένους, και να λάβει μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων και για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, τονίζει η οργάνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου