ΘΕΜΑ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΡΑΦΕΙ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΟ....................


Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Ο ΟΣΕ για το παρ' ολίγον ατύχημα


Σε ανακοίνωσή με αφορμή δημοσιεύματα και ρεπορτάζ για το περιστατικό με τις αμαξοστοιχίες Intercity στην γραμμή Δράμας - Σερρών, ο ΟΣΕ αναφέρει τα εξής:

«Το βράδυ της Κυριακής 27/12/2009, περίπου στις 21:30’, η αμαξοστοιχία InterCity 91 με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, από Αλεξανδρούπολη, πήρε εντολή να κάνει ειδική διασταύρωση (δηλαδή να αλλάξει ράγες) στο σταθμό Γαζώρου Σερρών, προκειμένου να εξυπηρετηθεί και η κυκλοφορία της αμαξοστοιχίας 444 που ερχόταν στην αντίθεση κατεύθυνση με τελικό προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Η αμαξοστοιχία 444 όμως, πήρε εντολή από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Σερρών να πραγματοποιήσει ειδική διασταύρωση σε άλλο σταθμό και συγκεκριμένα στο Σταθμό Φωτολίβου. Αποτέλεσμα οι δύο αμαξοστοιχίες βρέθηκαν να κινούνται στην ίδια γραμμή σε αντίθετη κατεύθυνση.

Μέσω της ενδοεπικοινωνίας – η οποία αποτελεί και πάγια τακτική του Οργανισμού ως πρόσθετη δικλείδα ασφαλείας- όμως, οι αρμόδιοι σιδηροδρομικοί του ΕΔΙΣΥ, αντιλήφθηκαν αμέσως το γεγονός και ακινητοποίησαν τα τρένα στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λευκοθέας».

«Αν και μόνη συνέπεια του περιστατικού είναι η ολιγόλεπτη καθυστέρηση, αποτελεί αντικείμενο ενδελεχούς έρευνας από ειδική επιτροπή του ΟΣΕ που συστήθηκε το πρωί της Δευτέρας 28/12/2009. Η επιτροπή θα διερευνά το συμβάν έως και την 4η Ιανουαρίου 2010 οπότε και θα καταθέσει το πόρισμά της», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΟΣΕ κα καταλήγει:

« Στο μεταξύ για την απρόσκοπτη λειτουργία της επιτροπής τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι σταθμάρχες υπηρεσίας Σερρών και Δράμας, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου