ΘΕΜΑ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΡΑΦΕΙ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΟ....................


Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Υεμένη: Πρώην κρατούμενος των Αμερικανών στο Γουαντάναμο ήταν ένας από τους ηγέτες της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, προκύπτει από έγγραφο του Πενταγώνου.

Ένας από τους επικεφαλής του βραχίονα της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, όπου ενδεχομένως να εκπαιδεύθηκε ο επίδοξος βομβιστής στην πτήση ʼμστερνταμ-Ντιτρόιτ, ήταν πρώην κρατούμενος στις αμερικανικές στρατιωτικές του Γουαντάναμο, προκύπτει από σχετικό κατάλογο που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Μάιο από το Πεντάγωνο.

Το έγγραφο αυτό καταγράφει «26 επιβεβαιωμένες» περιπτώσεις «επιστροφής σε τρομοκρατικές δραστηριότητες» κάποιων από τους περισσότερους από 500 κρατουμένους στο Γουαντάναμο. Μεταξύ τους και του Σαΐντ ʼλι αλ Σίχρι, ο οποίος είχε μεταφερθεί το 2007 στη Σαουδική Αραβία και θεωρείται ύποπτος για εμπλοκή του στην ενέργεια κατά της αμερικανικής πρεσβείας στη Σανάα το 2008.

Σύμφωνα δε, με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC ακόμη ένα ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, ο Μουχάμαντ Ατίκ αλ Χάρμπι, περιλαμβάνεται μεταξύ των πρώην κρατουμένων στο Γουαντάναμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου