ΘΕΜΑ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΡΑΦΕΙ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΟ....................


Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

«Περιμένουμε ουσιαστική τουρκική συμβολή για λύση του Κυπριακού» λέει ο Δ.Χριστόφιας


Την κυπριακή προσδοκία για «ουσιαστική συμβολή της Τουρκίας» στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού προς την κατεύθυνση δικοινοτικής ομοσπονδίας εξέφρασε τη Δευτέρα ο Κύπριος πρόεδρος, Δημήτρης Χριστόφιαςς στον Ισπανό πρωθυπουργό, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, που βρέθηκε στην Κύπρο πριν η Μαδρίτη αναλάβει την προεδρία της ΕΕ.

Ο Δ.Χριστόφιας ανέφερε στον Ισπανό πρωθυπουργό ότι συμφωνήθηκε με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ η επιδίωξη μιας λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας όπως αυτή καθορίζεται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για ένα κράτος με μια και μόνη κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα.

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Ισπανό Πρωθυπουργό για την πλήρη στήριξη στις προσπάθειες που καταβάλλουμε. Στόχος μας είναι να απαλλάξουμε την Κύπρο από την κατοχή και να διασφαλίσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ευημερία όλων ανεξαιρέτως των πολιτών σε μια επανενωμένη Κύπρο» δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος.

Ανέφερε επίσης στον Χ.Λ.Θαπατέρο ότι η Κύπρος υποστηρίζει την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, κάτι το οποίο, είπε, δεν μπορεί να γίνει «χωρίς την υλοποίηση από τη γείτονα των υποχρεώσεών της απέναντι στην ΕΕ και στην Κύπρο, που είναι κράτος - μέλος της ΕΕ».

«Όπως και το Συμβούλιο στα συμπεράσματα του Δεκεμβρίου έχει τοποθετηθεί, αναμένουμε από την Τουρκία ουσιαστική συμβολή στις προσπάθειές μας για λύση. Η μέχρι τώρα συμβολή της είναι σχεδόν ανύπαρκτη» είπε.

Από την πλευρά του, ο Χ.Λ.Θαπατέρο διαβεβαίωσε τον Κύπριο πρόεδρο ότι η Ισπανία, ως προεδρεύουσα της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2010, θα δώσει πλήρη στήριξη και θα ενθαρρύνει τη διαδικασία των συνομιλιών για το Κυπριακό προκειμένου να έχουν επιτυχή εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου